Menu
Ventilator als verkoelingsmogelijkheid

De zomer is duidelijk begonnen als je kijkt naar de temperatuur in huis, dus iedereen is opzoek naar verkoeling in huis. Vergelijkeven ziet een duidelijke behoefte in airco's en ventilatoren en daar spelen wij & andere aanbieders op in met geweldige aanbiedingen. Maar die aanbiedingen moet je wel spotten. Er zijn verschillende manieren om je huis te verkoelen. Wij zetten de mogelijkheden op een rij.

Verkoeling optie #1: Airconditioning.

Een airconditioningsysteem is een efficiënte manier om je huis koel te houden, vooral tijdens hete zomerdagen. Je kunt kiezen voor een centraal airconditioningsysteem dat het hele huis koelt of individuele units voor specifieke kamers. De ontwerpen worden ook steeds mooier, waardoor een "lelijke" witte unit in huis ophangen niet meer de standaard is. Zoek kleuren en materialen uit op basis van jouw behoefte en styling.

Verkoeling optie #2: Ventilatoren

Plaats ventilatoren in je huis om de lucht te laten circuleren. Plafondventilatoren zijn vooral effectief omdat ze de koele lucht naar beneden duwen en warme lucht omhoog trekken. Tafelventilatoren en staande ventilatoren kunnen ook helpen om de luchtstroom te verbeteren. In tegenstelling tot de airconditioning verkoelt het dus geen lucht. Het zorgt alleen voor een specifieke luchtstroming. Mocht je een ventilator voor de nacht nodig hebben, kijk dan eens naar een Duux ventilator.  Deze staat bekend om de stilte en kunnen wij uit eigen ervaring bevestigen.

Verkoeling optie #3: Zonwering

Gebruik zonwering om direct zonlicht buiten te houden. Dit kan in de vorm van zonneschermen, rolluiken, gordijnen of jaloezieën. Door de zon te blokkeren, voorkom je dat de warmte van buiten naar binnen straalt. Wij bieden zelf geen zonweringsmogelijkheden aan, maar het is uiteraard wel een goede optie. Het beste advies is om deze optie te combineren met een van de andere voor optimaal resultaat.

Verkoeling optie #4: Isolatie

Een mogelijkheid die je niet vandaag even gaat oppakken, maar zeker bijdraagt aan een koele woning. Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is om de warmte buiten te houden. Goede isolatie helpt bij het voorkomen van warmteoverdracht door muren, vloeren en dak. Dit houdt je huis koeler en kan ook energiebesparend zijn. Daarom verdient het een plek in de lijst.

Verkoeling optie #5: Natuurlijke ventilatie

Iets wat je wel vandaag kan toepassen is het gebruik van natuurlijke ventilatie door ramen en deuren te openen tijdens koelere momenten van de dag, zoals 's ochtends vroeg of 's avonds laat. Zorg ervoor dat er een goede luchtstroom is, zodat warme lucht naar buiten kan ontsnappen en koele lucht naar binnen kan stromen. De combinatie met ventilatoren op strategische plekken kan dan het verschil maken.

Verkoeling optie #6: Koelelementen

Een optie die laatste jaren veel rondgaat op platformen als TikTok & Pinterest zijn koelelementen. Plaats koelelementen zoals bevroren flessen water of ijsblokjes voor een ventilator. De luchtstroom zal langs de koude oppervlakken gaan en je een verkoelend effect geven. Je moet wel vooruit denken door een koude fles alvast in te vriezen. Het is uiteraard wel heerlijk duurzaam, omdat je vriezer toch al draait voor de ijsjes.

Niet overal kan Vergelijkeven in helpen, maar hieronder een selectie van onze favoriete ventilatoren.