Menu
Teufel Real Blue NC Night Black

Vergelijkeven heeft al vele blogs geschreven, maar dit is wel ons eerste product review die wij op verzoek schrijven van een leverancier. Teufel heeft contact met ons opgenomen om hun producten uitvoerig te testen, beginnend bij de Teufel Real Blue NC Night Black.

Het ontwerp

De Teufel REAL BLUE NC koptelefoon in Night Black heeft een stijlvol, modern uiterlijk dat goed past bij verschillende stijlen en voorkeuren. De hoofdband en oorkussens zijn bekleed met hoogwaardig, zacht materiaal dat comfortabel zit, zelfs bij langdurig gebruik. De koptelefoon voelt stevig aan en kan wel tegen een stootje, wat niet zo is als je vergelijkt met goedkopere modellen van bijvoorbeeld JBL. 

De koptelefoon komt in een mooie houder zoals te zien is onderstaande foto. Alles gemakkelijk bij de hand voor het opladen van de koptelefoon. Tevens zit er een 3,5 mm jack kabel (1,3 m) met inline remote bij mocht je batterij leeg zijn of je apparaat geen Bluetooth ondersteunen.

De koptelefoon is beschikbaar in meerdere kleuren: Steel Blue, Pearl White en Night Black.

Teufel Real Blue Case

Geluidskwaliteit

Teufel staat bekend om zijn uitstekende geluidskwaliteit, en de REAL BLUE NC stelt niet teleur. Deze koptelefoon biedt een diepe, rijke bas zonder overweldigend te zijn, en heldere hoge tonen die goed in balans zijn met de middenfrequenties. De geluidsisolatie is uitstekend, waardoor je je volledig kunt onderdompelen in je muziek. Persoonlijk houden we wel van een stevigere bas.

De koptelefoon is ook uitgebreid getest tijdens online overleggen via Zoom, Google Hangouts en Teams. Op alle kanalen is de kwaliteit uitstekend te noemen. Al merk je dat de koptelefoon meer is ontworpen voor een uitstekende muziekervaring.

Weet dat deze koptelefoon in zowel noise cancellation beschikbaar als zonder noise cancellation.

Batterijduur en Opladen

De batterijduur is een van de sterke punten van deze koptelefoon. Met een enkele lading kun je tot wel 20 uur muziek afspelen, wat meer dan voldoende is voor dagelijks gebruik. Het opladen gaat ook relatief snel, wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. Beide heb ik uitvoerig kunnen testen. Bij intensief gebruik haalde ik zo'n 16 uur voordat ik, preventief, alvast begon op te laden. 

Gebruiksgemak

De koptelefoon heeft intuïtieve bedieningselementen die gemakkelijk te vinden en te gebruiken zijn tijdens het dragen. De mogelijkheid om oproepen te beantwoorden en je muziek te beheren zonder je telefoon te hoeven pakken, is een handige functie. Dit gaat allemaal met knoppen op de koptelefoon.

Met Bluetooth-connectiviteit is de Teufel REAL BLUE NC gemakkelijk te koppelen aan verschillende apparaten. De verbinding is stabiel en biedt een indrukwekkend bereik, wat betekent dat je vrij kunt bewegen zonder onderbrekingen. Ik ben nog wel eens iemand die loopt tijdens een gesprek, waardoor de flexibiliteit zeker nodig is.

De houder voor de koptelefoon

Conclusie

Gezien de kwaliteit van het ontwerp, de geluidskwaliteit en de functies, biedt de Teufel REAL BLUE NC een goede prijs-kwaliteitverhouding (gemiddeld kost het apparaat zo'n € 129,99). Het is een solide investering voor wie op zoek is naar een duurzame, hoogwaardige koptelefoon. Mocht je meer budget hebben dan zou ik zelf wel verder kijken met name op de bas en de microfoon voor online overleg, bijvoorbeeld de Teufel Real Blue Pro.

Teufel Real Blue NC Night Black
Setprijs € 129,99 | www.teufel.nl
Beoordeling 3.5 / 5