Menu
Katten verzekering

Bijna de helft van alle huishoudens in Nederland hebben een huisdier, bijvoorbeeld een hond, kat of een konijn. In totaal gaat het om meer dan 27 miljoen huisdieren. Het merendeel van de huisdier eigenaren kiest ervoor om geen verzekering af te sluiten, maar is dat wel zo verstandig? Het kan namelijk zomaar zijn dat je met een kat naar de dierenarts moet. Een simpele niersteen kan al voor enorme problemen zorgen bij een kat. En de kosten van een behandeling zijn extreem hoog in sommige gevallen. Hieronder hebben wij enkele redenen genoteerd waarom je wel of juist niet een kattenverzekering moet afsluiten

Waarom wel een kattenverzekering afsluiten?

Hieronder staan enkele voordelen (en redenen) genoteerd waarom je beter wel kan kiezen voor een kattenverzekering:

Veiliger en fijner gevoel

Een kat is voor de meeste eigenaren een familielid en dus erg belangrijk. Simpelweg door voor een kattenverzekering te kiezen kan je met een veiliger en fijner gevoel een kat in huis halen. Een groot voordeel is dat je de verzekering zelf kan inrichten door bepaalde risico af te dekken. Daarnaast kan je eigenhandig het premiebedrag bepalen. Mocht de kat plotseling ziek worden, dan zijn de medische behandelingskosten vergoed.

Geen dilemma

Geloof het of niet, maar sommige behandelingen voor katten kosten duizenden euro’s. Het gaat dan bijvoorbeeld om de behandeling tegen kattencorona of een operatie bij een nierprobleem. Kanker komt helaas ook voor bij katten en ook dan kan een operatie een optie zijn. Sommige mensen moet dan kiezen tussen het kattenleven en de financiën. Dat is een extreem groot dilemma, zeker wanneer je het geld eigenlijk niet kan missen. Dit kan je voorkomen door een verzekering voor de kat af te sluiten.

Kattenverzekeringen zijn zeer betaalbaar

Je kan het betreft een kattenverzekering zo gek maken als jij zelf wilt. Er zijn bijvoorbeeld ook al verzekeringen voor katten beschikbaar vanaf €9,00 per maand. Natuurlijk kan je het premiebedrag ook verhogen door bepaalde risico af te dekken. Er moet gedacht worden aan een reisdekking, fysiotherapie en zelfs de crematiekosten. Al met al zijn kattenverzekering betaalbaar en altijd een goede keuze.

Lage kosten voor jonge katten

Net zoals bij mensen kan ook een kat al op een jonge leeftijd ziek worden. Dat is iets waar weinig mensen rekening mee houden. Het is dus zaak om de verzekering direct af te sluiten. Daarnaast kan je dan ook profiteren van het laagst mogelijke premiebedrag. Tevens kan je van de vergoeding genieten bij de allereerste vaccinaties van de kat en zelfs de ID-chip!

Waarom geen kattenverzekering afsluiten?

Er zijn vanzelfsprekend ook redenen te vinden waarom je geen kattenverzekering moet afsluiten, al raden wij dat eigenlijk nooit aan. Bekijk hieronder de redenen:

Oudere kat

Er zijn verzekeraars die katten vanaf 11 jaar oud al weigeren. Dat is vrij logisch, aangezien het risico dan enorm toeneemt. De kans op een ziekte of overlijden is groter. Mocht een verzekeraar alsnog een kattenverzekering aanbieden voor een oudere kat, dan zijn de kosten veel hoger. Het is dus nog maar de vraag of het dan wel de moeite waard is om een verzekering voor de kat af te sluiten.

Spaarpot voor de kat

Er zijn ook veel katteneigenaren die een verzekering links laten liggen en ervoor kiezen om zelf geld opzij te zetten. Je kan een spaarrekening openen voor de kat en daarop wekelijks of maandelijks een bedrag storten. Mocht er iets gebeuren, dan heb je altijd het geld achter de hand. Mocht er uiteindelijk helemaal niets gebeuren, dan heb je een leuk bedrag op de rekening staan voor andere dingen.

Katten die al ziek zijn

Mocht je nog geen verzekering hebben afgesloten, maar heeft de kat plotseling een ziekte? Dan ben je helaas genoeg al te laat. Je kan op een later moment alsnog een kattenverzekering afsluiten, maar de desbetreffende ziekte zal dan nooit worden vergoedt. Dat komt mede door de wachttijd van een maand. Na een maand gaat de verzekering namelijk pas in, zodat mensen er geen misbruik van kunnen maken.