Menu
Bosch KGE39ALCA - Serie 6 - koel-vriescombinatie

Mocht je thuis nog een koelkast hebben staan die tien jaar of ouder is, is het aan te raden om te kijken naar een nieuwe. De koelkasten van tegenwoordig verbruiken een stuk minder stroom, waardoor je direct een daling zult zien in je energierekening. Het geld wat je overhoudt, kun je weer mooi aan andere dingen besteden. Het aanschaffen van een nieuwe koelkast is weliswaar een flinke investering, maar je verdient dat in korte tijd ook weer terug. Om je op weg te helpen, hebben we de vier duurzaamste koelkasten van 2023 voor je op een rijtje gezet.

Siemens iQ500 KG39E8XBA

We gaan van start met de Siemens iQ500 KG39E8XBA dat beschikt over energielabel B. Je haalt daardoor een energiebesparende koelkast in huis. Het is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er maar liefst vijf plateaus waar je voedselwaren kwijt kunt. Vier daarvan, kunnen worden uitgeschoven. In de hyperfresh lade kunnen groente en fruit worden bewaard. Er is een ingebouwde luchtvochtigheidsregelaar ingebouwd waardoor je producten nog langer kunt bewaren. Verder is er ook een flessenrooster aanwezig waar je flessen drinken gemakkelijk in opbergt. Er is een ruim vriesvak aanwezig en je kunt ook gebruik maken van de functie waarmee produceren supersnel worden ingevroren.

Samsung RB38A7B6AB1/EF: Voor grote gezinnen

Op het moment dat je een groene keuze wilt maken zou de Samsung RB38A7B6AB1/EF zeker tot de mogelijkheden moeten behoren. Met zijn energieklasse A verbruikt het maar minimaal stroom en daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. Hierdoor is deze Samsung een betere keuze dan de Siemens iQ500. Je kunt met dit model zowel producten koelen, als invriezen. Het is geschikt voor gezinnen van maximaal zes personen. Een groot pluspunt aan dit model is de ‘Metal Cool Plate’. Dat zorgt ervoor dat koude lucht niet kan ontsnappen op het moment dat jat de koelkast openmaakt. Er wordt standaard ook een flessenrek meegeleverd.

Tafelmodel koelkast Veripart VPKK701

Als je een energiezuinige koelkast zoekt, maar niet zoveel ruimte nodig hebt kun je een tafelmodel overwegen. Het verbruikt nog minder als een koelvries combinatie. Een aanrader is de Veripart VPKK701 dat niet meer dan € 40,00 per jaar verbruikt aan stroom. Inderdaad per jaar! De koelkast is geschikt voor maximaal twee personen. Je hebt meer dan voldoende ruimte om al je boodschappen op te bergen. Er moet vaak worden gekeken waar je een bepaald product moet neerleggen, maar door de aanwezige luchtcirculatie is dit niet nodig.  Dat betekent dat het overal net zo koel is. Tot slot is onderhoud vrijwel niet nodig omdat de condensor is afgedekt. Stof heeft hierdoor geen kans.

Extra energiezuinig & de beste keuze: Bosch KGE39ALCA

De Bosch KGE39ALCA is ook een prima keuze als je opzoek bent naar een koelkast waarmee je kunt besparen op de energierekening. De koelkast is geschikt voor een gezin van ongeveer vier personen. Met behulp van de Freshsense sensoren beschikt de koelkast over een stabiele temperatuur waardoor je etenswaren langer vers zullen blijven. Daarnaast heeft het koel- en vriesgedeelte beide een eigen luchtstroom. Je hebt dus geen last van luchtjes dat in je eten kan trekken. Er worden standaard bij aanschaf twee eierrekjes meegeleverd en een flessenrek.