Menu
Wasdroger van 2023

Een wasdroger is vandaag de dag een onmisbaar product in ieder huishouden. Het zorgt ervoor dat kleding en ander wasgoed razendsnel droog is waardoor het meteen weer gebruikt kan worden. Er zijn een heleboel verschillende wasdrogers op de markt. Diverse merken maar ook ieder met zijn eigen functies. In dit artikel kom je erachter wat de beste wasdrogers van 2022 zijn.

Onze goedkoopste en beste warmtepompdroger: Bosch WTU87675NL (€)

We gaan beginnen met de Bosch WTU87675NL. Deze wasdroger is als beste uit de test gekomen en verdiend het daarom om als eerst besproken te worden. Het product beschikt over energieklasse A+++ waardoor je te maken krijgt met lage energiekosten. Het heeft een vulgewicht van 8 kilo waardoor het perfect is voor gezinnen. Een groot pluspunt van deze machine is dat er wordt gedroogd op een lage temperatuur. Dat zorgt ervoor dat je wasgoed langer mooi blijft. Tot slot is het ook nog eens een stille wasdroger waardoor je hem ook kunt aanzetten als je wilt gaan slapen.

Meest functionele warmtepompdroger: Siemens WT45M2K1FG (€€€)

Met de Siemens WT45M2K1FG kun je ladingen van welke grootte dan ook drogen. Je hebt keuze uit maar liefst vijftien verschillende programma’s. Zo kun je bijvoorbeeld een programma kiezen dat slechts 20 minuten duurt als je een aantal kledingstukken snel nodig hebt. Een handige functie van deze Siemens is dat het beschikt over de selfcleaning condenser. Dit houdt in dat je wasdroger automatisch wordt gereinigd waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan het onderhoud ervan. Verder produceert de wasdroger 64 decibel, dat betekent dat hij vrij stil is. Er wordt standaard ook een condens afvoerslang van 1,5 meter lang meegeleverd.

De nieuwste droger van Samsung DV80T6220LX/S2 (€€)

Eén van de nieuwste wasdrogers die Samsung op de markt heeft gebracht is de Samsung DV80T6220LX/S2. Het beschikt over 16 programma’s waardoor je kleding, maar ook bijvoorbeeld beddengoed op de juiste manier droogt. Verder heeft deze droger een zeer handige functie. Met de AirWash zorg je ervoor dat luchtjes worden verwijderd van kleding dat maar even is gedragen. Je hoeft hiervoor geen wasmachine meer te gebruiken. Verder heeft de droger meerdere sensoren die ervoor zorgen dat het op tijd stopt met drogen. Zo gaat je kleding een stuk langer mee. Bij je bestelling ontvang je een condensafvoerslang en een condensor reinigingsborstel.

De allerbeste droger van dit moment: Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam (€€€€)

Als je snelle resultaten verwacht van een wasdroger is de Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam wellicht een goede keus voor jou. Flinke ladingen zijn binnen korte tijd al droog waardoor je niet langer hoeft te wachten. De trommel heeft een inhoud van 9 kilo wat betekent dat je alle was in één keer kunt drogen. Als je kleding wilt opfrissen kun je gebruik maken van de stoomfunctie. Geuren worden hiermee verwijderd waardoor je het vervolgens meteen weer kunt dragen. Tot slot beschikt de Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam over energieklasse A+++ waardoor hij energiezuinig is.