Menu

Met behulp van een VR-bril beleef je het gamen op een hele andere manier. Met slechts één druk op de knop kom je terecht in een virtuele wereld waar het avontuur kan gaan beginnen. Naast het spelen van games met een VR-bril kun je ook op virtuele wijze een reis door de wereld maken of een film bekijken. Er zijn talloze merken dat zich bezighoudt met het creëren van VR-Brillen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan HTC, HP en Samsung. Binnen deze productlijn staat HTC bekend als het allerbeste merk. We hebben de beste VR-brillen van 2023 voor je in een overzicht gezet.

HTC Vive Pro 2 Full Kit (€€)

We gaan van start met de HTC Vive Pro 2 Full Kit. Met dit product zul je gaan gamen op een heel ander niveau. De beelden die worden weergeven zijn in 5K en daarnaast beschikt het over 120 hertz verversingssnelheid waardoor de beelden enorm vloeiend zijn. Het brede gezichtsveld van 120 graden zorgt ervoor dat dode hoeken niet aanwezig zijn. Een groot voordeel van de HTC Vive Pro 2 Full Kit is dat er ook een ingebouwde headset is inbegrepen. Je kunt genieten van fantastisch geluid en je kunt communiceren met de microfoon. Het geluid is tevens 3D waardoor er meer diepte wordt gecreëerd.

HTC Vive Pro Eye (€€€€)

De HTC Vive Pro Eye beschikt over een nieuwe techniek waardoor virtual reality nog realistischer wordt. We hebben het dan over de eye tracking. Bewegingen die je zult gaan maken met je ogen wordt door deze VR-bril gebruikt. Dat betekent dat je nauwkeurigheid flink omhoog zult schieten. Een ander pluspunt van de eye tracking is dat de beelden nog scherper zijn. Bij het aanschaffen van de HTC Vive Pro Eye ontvang je de VR-bril zelf, een linkbox, voedingskabel, twee controllers en twee basisstations.

HP Reverb G2 (€€€€)

Als je liever kiest voor een ander merk is de HP Reverb G2 een prima keuze. De virtual reality beleving is met dit product zeer realistisch te noemen. Beide ogen beschikken over zijn eigen beeldscherm met hoge resolutie. Verder heeft de VR-bril maar liefst vier camera’s en heeft het meerdere sensoren die jouw bewegingen waarneemt. Zowel Windows Mixed Reality als SteamVR wordt door deze bril ondersteunt. Standaard ontvang je bij dit product een VR-bril kabel van maar liefst zes meter lang, een power adapter, twee motion controllers en een DisplayPort naar mini-Displayport adapter.

Samsung Gear VR Black R324 (€)

De bovenstaande VR-brillen zijn best aan de prijzige kant. Als je voor het eerst kennis wilt maken met de virtual reality wereld kun je kiezen voor de Samsung Gear VR Black R324 dat al verkrijgbaar is vanaf € 139,95. Na het opzetten van de Gear VR kan het avontuur gaan beginnen. De belevingen zijn intens en het voelt alsof je echt in een andere wereld bent. Je hebt de beschikking over een gezichtsveld van 101 graden en verder heeft dit product een gyrosensor en headtracking. De Samsung Gear VR Black R324 kan worden aangesloten op verschillende smartphones van Samsung.