Menu
Robotstofzuiger 2023

Ben jij het ook helemaal zat om iedere dag opnieuw te moeten stofzuigen? Met de technologie vandaag de dag is er gelukkig een gepaste oplossing. Met een robotstofzuiger is dat niet meer nodig. Het haalt al het werk uit jouw handen en zorgt ervoor dat stof, dierenharen maar ook ander vuil wordt verwijderd. Maar wat is nou een slimme keus betreft het aanschaffen van een robotstofzuigers? De beste robotstofzuigers van 2023 hebben we voor je klaar staan.

De meest complete robotstofzuiger: iRobot Roomba i7158 (€€€)

De iRobot Roomba i7158 is een krachtige robotstofzuiger dat geen plekje in het huis overslaat. Hij heeft tien keer zo meer zuigkracht als de vorige modellen van het merk. Zelfs de fijne stofdeeltjes zullen in het reservoir verdwijnen. Je huis is nog nooit zo schoon geweest! De robotstofzuiger is eenvoudig te bedienen met je smartphone. Met behulp van de app kun je de iRobot helemaal naar wens personaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld schema’s per kamer creëren. Het is ook mogelijk de stofzuiger te laten starten met behulp van je stem als je over Google Home of Alexa beschikt. Het is een volledig zelflerend robotstofzuiger dat tevens ook automatisch terugkeert naar het laadstation. De iRobot is één van de betere robotstofzugiers van dit moment maar daar zit wel een prijskaartje aan verbonden. Hij kost € 749,00 maar daar krijg je dan wel uitstekende prestaties voor terug.

Een goedkope robotstofzuiger: Eufy Robovac 15C (€)

Een betaalbare robotstofzuiger dat ook nog eens van hoge kwaliteit is, is de Eufy Robovac 15C. Doordat hij slechts 7,3 centimeter hoog is kan hij ook op verborgen plekken komen zoals onder je kasten en de bank. Zo ben je gegarandeerd van een volledig schoon huis. De stofzuiger is eenvoudig te starten via de app dat je op smartphone of tablet kunt installeren. Hij zal automatisch gaan beginnen met zijn systematische schoonmaak route en keert vervolgens terug naar het laadstation als hij klaar is. Een groot pluspunt is dat dit model ook over een dweilfunctie beschikt. Zo wordt de vloer extra schoon. Je moet hiervoor wel zelf het microvezeldoekje dat meegeleverd wordt bevestigen. De Eufy Robovac 15C is al verkrijgbaar vanaf € 198,00 en is daardoor een betaalbaar model.

Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB (€€)

Een andere uitstekende optie is de Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB. De stofzuiger kan worden gestart met behulp van een app of via stembediening. Met diezelfde app kun je de robotstofzuiger naar wens instellen. Je creëert diverse schoonmaakschema's en ook kun je de voortgang in de gaten houden. Plaats de microvezeldoek op het apparaat om je vloer ook te laten dweilen. Een extra handige functie waar dit model over beschikt is de Turbo Power functie. Hiermee kunnen onder andere hondenharen worden verwijderd uit tapijt met behulp van de borstels die ronddraaien. Een absolute aanrader wanneer je thuis huisdieren hebt. Het is wel jammer dat de Blaupunkt werkt met GPS. Daardoor is hij minder nauwkeurig dan wanneer er gebruikt wordt gemaakt van lasers. Toch is het een prima robotstofzuiger dat wordt verkocht voor een voordelige prijs.