Menu
Luchtbevochtigers 2023

Als je meer controle wilt hebben over de vochtigheidsgraad in huis kun je ervoor kiezen om een luchtbevochtiger aan te schaffen. Je zorgt daarmee voor een beter binnenklimaat maar daarnaast heeft het ook voordelen voor de gezondheid. Er zijn talloze modellen verkrijgbaar en daarom snappen we dat je niet direct weet voor welke je moet kiezen. We hebben daarom de beste luchtbevochtigers van 2023 voor je bij elkaar gezocht.

Top ontwerp luchtbevochtiger: Dyson AM10

We gaan van start met de Dyson AM10. Het design is zo ontworpen dat al het vocht op gelijkmatige wijze door de ruimte wordt verspreid. Zowel de temperatuur als de vochtigheid van de lucht wordt continu gemeten door de ingebouwde intelligente klimaatbeheersing. De gebruikte techniek van dit merk is bijzonder te noemen. Nevel wordt op een hygiënische wijze verspreid en daarnaast verdwijnen vrijwel alle bacteriën in de kamer. Verder is er ook een slaaptimer aanwezig waardoor het apparaat niet onnodig aan zal staan. De Dyson AM10 kan achttien uur achter elkaar gebruikt worden. Wanneer je astma hebt, of last hebt van een allergie is dit een uitstekende luchtbevochtiger.

Zwarte luchtbevochtiger: Stadler Form Oskar Big Black

Een andere optie is de Stadler Form Oskar Big Black. Het kan ruimtes tot wel 100 vierkante meter bevochtigen. Er zijn maar liefst vijf verschillende standen waar je gebruik van kunt maken. Het apparaat begint vanzelf met bevochtigen op het moment dat de percentage aan vocht in de lucht te laag is. Je hoeft er dus geen moeite voor te doen. Het ontwerp van de Stadler Form Oskar Big Black is tevens een lust voor het oog. Het ziet er strak uit waardoor het nog mooi is ook. De luchtbevochtiger is verkrijgbaar in drie verschillende varianten. De eerste kan ruimtes tot maximaal 30 m2 bevochtigen. De tweede tot 50 m2 en de laatste tot 100 m2. Verder heb je keuze uit twee kleuren. Zwart of wit. De zwarte is wel meest populair en wij zouden hem daarom de bijnaam "The Blackbox geven". Oordeel zelf, maar doordat er ook een witte variant is heb je voldoende keuze voor elk interieur.

Bevochtigen en reinigen in 1: Clean Air Optima CA-606

Met de Clean Air Optima CA-606 haal je een echte 2-in-1 product in huis. Het kan zowel de lucht bevochtigen als reinigen. De regeling kan automatisch worden ingesteld waardoor luchtkwaliteit in de ruimte wordt verbeterd. Het produceert een maximaal geluidsniveau van 25 decibel waardoor je hem amper hoort. Verder heeft het waterreservoir een inhoud van vijf liter en is er een ingebouwde hygrometer aanwezig. Een groot voordeel van dit apparaat is dat hij energiezuinig is. Iets wat zeker in deze tijd niet onbelangrijk is.

Venta LW25 Comfort Plus Zwart

De laatste luchtbevochtiger dat we met je willen doornemen is de Venta LW25 Comfort Plus. Het is geschikt voor kamers tot maximaal 45 vierkante meter. Een groot pluspunt is dat stofdeeltjes in het water terecht komen waardoor de lucht ook nog eens een stuk schoner is. De Venta LW25 Comfort Plus maakt geen gebruik van filters waardoor je niet te maken zult krijgen met kapotte onderdelen. Het apparaat is eenvoudig te bedienen met behulp van de touchscreen paneel. Je kunt de luchtvochtigheidspercentage instellen tussen de 30 en 70 procent. Er is ook een speciale nachtmodus aanwezig, deze is extra stil.

Nu je weet wat de sterke punten zijn van 4 verschillende merken en types, kan je nu kijken wat voor jou het belangrijkste is. Bekijk hieronder de allerlaagste prijzen.