Menu
Laptops van 2023

De laptop is niet uit het hedendaags leven weg te denken. We doen er van alles mee, al is het belangrijk dat je een laptop koopt die aan jouw belangrijkste behoefte voorziet. Ben je op zoek naar een laptop voor je studentenleven, dan kan een Chromebook al voorzien in je behoefte. Dagelijks aan het gamen, dan moet je echt een zwaarde GPU hebben en is de verversingssnelheid van je scherm belangrijke factoren. Ben je op zoek naar een nieuwe laptop omdat je oude niet meer aan je eisen voldoet? Wij hebben de beste 4 laptops van 2023 in hun segment voor je onderzocht en in een overzicht gezet. Zo kun jij de beste keuze maken en jarenlang genieten van je nieuwe machine.

De alleskunner: Lenovo IdeaPad 5 15ITL05 82FG01S2MH

We starten met de Lenovo IdeaPad 5 15ITL05 82FG01S2MH. Een laptop dat valt onder de categorie alleskunner. Het heeft een schermgrootte van 15,6" inch. Verder beschikt het over een i5 processor en 16 GB aan werkgeheugen. Daardoor is het een prima machine om foto’s en video’s te bewerken. Gamen is een optie, maar recente, zwaardere spellen kan een probleem vormen. De ingebouwde webcam kan met behulp van een schuifje worden verbogen waardoor je volledige privacy hebt. De laptop kan ook eenvoudig in het donker worden gebruikt want het toetsenbord is namelijk verlicht.

Voor vertrouwen: Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A

De MacBook Air staat bekend om zijn stabiele prestaties. Je kunt daarom zonder zorgen aan de slag. Er wordt gebruikt gemaakt van de Apple M1-chip en heeft 8 GB intern werkgeheugen. Verder is het schermdiagonaal 13,3 inch waardoor je laptop ook eenvoudig mee kunt nemen. Met de 256 GB SSD harde schijf draait software razendsnel. Een groot voordeel van de Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A is dat accuduur. De batterij gaat tot wel 18 uur mee. Verder is de laptop met 1,29 een lichtgewicht.

De game laptop van 2023: HP Pavilion 15-eh1977nd

Een krachtpatser van een laptop is de HP Pavilion 15-eh1977nd. De laptop is uitstekend geschikt voor fotobewerking en kan Photoshop moeiteloos aan. Daarnaast is het ook geschikt voor het kijken van films en series en kun je de wat mindere zware spellen moeiteloos spelen. De specificaties liegen er absoluut niet om. Het beschikt over een AMD Ryzen 7 processor, 16 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van maar liefst 1 TB. Je hebt dus voldoende ruimte voor al je bestanden en foto’s. De laptop wordt geleverd met Windows 10.

Simpel maar snel: Acer Chromebook 314 CB314-1H-C11A

Als je op zoek bent naar een razendsnelle laptop is de Acer Chromebook 314 CB314-1H-C11A misschien iets voor jou. De laptop werkt met ChromeOS dat speciaal is ontwikkeld om snel en stabiel te kunnen werken. De laptop start in slechts enkele seconden op en ook heb je minder snel last van virussen als je dit vergelijkt met Windows systemen. Daarnaast is het ook nog eens energiezuinig waardoor het makkelijk een hele werkdag mee gaat zonder hem op te laden. De Chromebook is ook makkelijk mee te nemen omdat het slechts 1,5 kilogram weegt. Dit type laptop is ideaal voor tekstverwerking en is met een vanaf prijs van € 269,00 zeker betaalbaar.