Menu
Beste wasmachine 2023

Gemiddeld staat de wasmachine in een Nederlands huishouden drie keer per week aan. Dat betekent dat het belangrijk is om er één aan te schaffen van goede kwaliteit en daarnaast is het ook van belang om te kijken naar de energieverbruik. We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste wasmachines van 2022.

Beste prijs/kwaliteit wasmachine van 2023: Samsung WW90T534AAW Autodose (€€€)

Met de Samsung WW90T534AAW Autodose haal je een wasmachine in huis dat niet alleen zorgt voor schoon goed wasgoed, maar dit ook combineert met een langere levensduur van je kleding. Dit kan worden bereikt door de autodose functie dat ervoor zorgt dat je niet overmatig wasmiddel gebruikt. De trommel heeft een flinke inhoud, want je kunt er maar liefst negen kilo in kwijt. Een extra pluspunt is het ‘Steam Wash’ programma waarmee je bacteriën en ook allergenen kunt verwijderen. Ideaal voor onder andere handdoeken en beddengoed.

De allerbeste (en duurste): LG GC3V708S2 TurboWash 39 (€€€€)

Als hygiëne bovenaan je lijstje staat, is de LG GC3V708S2 TurboWash 39 misschien wel de beste keus voor jou. Ook deze wasmachine beschikt over een stoomfunctie waardoor bacteriën eenvoudig worden verwijderd. Een andere voordeel van stoom is dat je kleding minder kreukt waardoor je strijk stapel een stuk minder hoog wordt! Er wordt standaard een aanvoer- en een afvoerslang meegeleverd. Na het aansluiten kun je er dus direct mee aan de slag.

Onbekend, maar uitstekende kwaliteit: Haier HW80-B14636N (€€)

Als je het belangrijk vindt dat je wasmachine niet te veel geluid maakt is de Haier HW80-B14636N zeker het overwegen waard. Het geluid maar ook de vibraties zijn minder goed hoorbaar doordat de motor bevestigd is aan de trommel. Verder beschikt de machine over energieklasse A waardoor je een hoop energie kunt besparen. Verder heeft ook de Haier een stoomfunctie om je kleding zo goed als kreukvrij te krijgen. Een ander pluspunt van deze machine is dat je was uit kunt stellen. Je kunt een programma tot maximaal 24 uur later starten.

De goedkoopste wasmachine in de lijst: Bosch WAN28275NL (€)

Een uitstekende wasmachine dat geschikt is voor gezinnen met maximaal vier personen is de Bosch WAN28275NL. Opvallend zijn de uitgebreide programma’s die er op de wasmachine te vinden zijn. Daardoor kun je sportkleding, je overhemden maar ook speciale stoffen op de juiste manier wassen. Als je thuis huisdieren hebt, kun je gebruik maken van de AllergiePlus programma waarmee dierenharen kunnen worden verwijderd. Er is ook een bijvul functie waardoor je de was tijdelijk kunt pauzeren en een item kunt toevoegen.