Voedsel
1 - 11 van 11
Prometheus, Uitgeverij
Uit eten in Amsterdam (Paperback)
Uit eten gaan in Amsterdam is van alle tijden. Van eenvoudige én luxe herbergen, morsige gaarkeukens en simpele schafthuizen tot chique restaurants, extravagante oesterpaleizen en een keur aan…
Singel Uitgeverijen
De slager (Paperback)
‘Het is geen makkelijke tijd om slager te zijn. Vlees ligt onder een vergrootglas en het ambacht staat onder druk. De slager van Ronald en Jacques is een kritisch eerbetoon aan een van de oudste…
Atlas Contact
Van aardappel tot avocado (Paperback)
Met Allerhande als reisgids neemt Klaartje Scheepers je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis. Hoe beïnvloedde Allerhande wat wij eten, hoe lang we in…
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
De mens is een plofkip (Hardback)
Echt voedsel met herkenbare ingrediënten heeft de afgelopen decennia grotendeels plaatsgemaakt voor zwaar bewerkt fabrieksvoer zonder enige voedingswaarde, dat zo aangenaam is van structuur en…
Prometheus, Uitgeverij
Ons voedsel (Paperback)
Louise Fresco houdt zich al haar hele leven bezig met voedsel, als denker, wetenschapper en schrijver. Ze heeft onnoemelijk veel gepubliceerd, geeft wereldwijd lezingen en praat met wetenschappers,…
Brill, NV Koninklijke
EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen (Paperback)
In de zomer van 2013 werd in de Europese Unie tussen Commissie, Raad en Parlement overeenstemming bereikt over het Meerjarig Financieel Kader, het gemeenschappelijk landbouw- en plattelandsbeleid en…
Atlas Contact
Eet eens een wasbeer (Hardback)
Nederlands leukste culinair schrijver neemt je mee op een prikkelende zoektocht naar invasieve exoten in onze natuur, en zet je aan het denken over goed eten. De leukste…
Gennep B.V., Uitgeverij Van
Foerageren of fabrieksworst (Paperback)
Flevo Campus onderzoekt in deze bundel het verleden, het heden en de toekomst van het eetgedrag van de stedeling. In negen essays behandelen vooraanstaande journalisten, wetenschappers, denkers en…
Atlas Contact
Lekker vies (Paperback)
Een smakelijk boek over onze eetgewoontes en guilty pleasures. Waarom vinden we sommige dingen lekker en andere niet? En welke rol spelen cultuur, evolutie en herinneringen daarin? …
Boekscout
Pieken met pepernoten en ander strooigoed (Paperback)
Een boekje over de cultuurhistorie van pepernoten, kruidnoten en ander strooigoed met het werk van de bakkers vroeger en nu in de aanloop naar Pakjesavond als rode draad. Pepernoten,…
VBK|Media
Hoe de wereld eet (Paperback)
Bekende Britse filosoof geeft een diepgravende en toegankelijke filosofische analyse van ons gebroken voedselsysteem. Ons voedselsysteem is kapot. Tegenwoordig is iedereen voor…